När glädjen försvinner.


Min inspiration är borta. Puts väck. Precis som en liljebagge försvinner den innan jag hunnit nypa tag.
Jag ser allt vackert omkring mig men orkar inte dela med mig.
Jag känner ingenting.
Det som förut varit min egna plats känns som någon annans.
 
 
Varje gång jag hade ont i huvudet eller för mycket att fundera på kunde jag gå ut och rensa ogräs. Då försvann alla tankar för en stund. Det var mitt andningsrum. Just nu virvlar de runt mer än någonsin när jag är i trädgården. Jag kan inte slappna av. Förut såg jag allt som var fint. Nu ser jag bara allt som måste göras.
 
 
Jag vill ha min glädje tillbaka. Min iver. Min spontana-gräva-en-ny-rabatt-för-att-jag-känner-för-det känsla.
Vart har den tagit vägen?
Var har min glädje att visa alla er (som jag ser fortfarande tittar in här) vad jag gör, vad jag ser?
 
 
Jag hoppas den kommer tillbaka. 
 
 
För jag saknar den så.
 

// Anna

 

Sofiero - ett snabbesök på två timmar.


För att verkligen uppleva sofiero måste man spendera minst en dag där. Säkert flera veckor om man ska få med allt. Men ett snabbesök i min favoritpark är inte illa det heller. Det ligger ju inte direkt granne med mig :)
 
 
På väg ner mot rhododendrondalen.
 
 
Jag är normalt inte så förtjust i roddisar men denna med kråsade kanter var urläcker!
 
 
 
Supersnyggt med den limegröna bakgrunden. Kan ni tänka er att om två veckor kommer denna vyn enbart vara mörkgrön. Känns svårt att tro nu.
 
 
Vattenspeglar är så vackra!
 
 
Genom bokskogen såg man havet och Danmark.
 
 
Jag traskade bort till grönsakslanden eller vad man kan kalla det. Inte så mycket grönsaker nu, men den "odlade" delen av parken i alla fall.
 
Jag har blivit jätteförtjust i orange blandat med olika rosa och lila nyanser. Har nog enbart planterat den kombon nu i vår. Denna kombon var även den helt underbar.
 
 
 
 
Det vita fluffet är förgätmigejer. Alla i vitt!
 
 
En sån här gång med äppelböjar hade varit underbart!
 
 

// Anna

 
 
 

Ulla Molins trädgård ur mitt perspektiv.


Ja vad ska man säga. Är det normalt att bli förälskad i en trädgård? Är det normalt att man känner sig hemma (hos någon annnan) med en gång? Är det helt okej att bli så fruktansvärt avundsjuk på någon annans växter?
 
 
 
 
Jag var på inspirationsresa till skåne och hann med både Ullas trädgård ch Sofiero innan det bagavs hem till götet igen. Det var en lång dag! Men så otroligt givande, Känner att jag spritter i kroppen av inspo och om det inte hade regnat så mycket ute hade jag varit ute och petat i jorden.
 
 
 
Växterna var enhetliga och det är fokuserat på grönt i olika färger och former. Jag har faktiskt blivit så himla fötrjust i grönt nu och masseffekt av grönt att jag nästan vill rensa bort alla blommande växter och in med gröna marktäckare som murgröna och hasselört.
Jag gillar att man använt få växter men i massor, det får trädgården att vara verkligen lugn och harmonisk.
 
 
 
Formklippt buxbom hade jag gärna velat ha men tror jag nöjer mig med formkliptpa tujor. De är stensäkert att de klarar sig! Ser ni vad vacker sockblomman är under trädet som enda marktäckare. Det ser ut som den formklippta fågeln vilar på en mjuk kudde.
 
 
 
Slingrande gångar ledde en försiktigt runt trädgården med små avstickare lite varstans. Jag blev så otroligt förtrollad så jag ville aldrig gå därifrån. Hela trädgården är K-märkt och växtlistan från Ulla ska upprätthållas av de nya ägarna. Tänk vilket otroligt arbete de lägger ner på att bevara dennna trädgården men inte få göra något eget.
 
 
Allt kändes så mycket frodigare. Men det kan ju bero på att zonen låg nära nollan och jag har zon 2 :) Det har inte kommit så långt här hemma än.
Men vilken trädgård.
Jag kommer behöva smälta detta ett tag och gå igenom bilderna igen.
 

// Anna