Nu behöver jag er hjälp..


Nu blommar det som vackrast i lilla rummet.
Men med en mörk bakrund hade de varit ännu mer spektakulärt.
Jag funderar på att sätta denna rosbågen här, fylla upp med bambu runt trappan och köra med pipranka som får klättra upp på bågen.
 
 
Bågen är bara ditställd därav det snea sättet :) Bakom rabatten tänkte jag mig en halvhög häck av klippt tuja. Tänk mörk bakrund året runt och strikt klippt mot den sirliga rabatten. Runt en meter hög. Vad tror ni?
 
 
Det blir lite mer rumskänsla och jag har en idé om att man i så fall vill gå bakom häcken och titta vad som finns där. Just nu ingenting men det kommer ska ni se ;)
Måste även visa hur vacker förgätmigejen är nu. Den står lite torrt där, förgätmigej är en fuktälskande växt om man har den vanliga sorten så jag har varit ute och vattnat nu när det är så torrt.
 
 
 
Tänk om inte råddjuren ätit upp så många tulpaner, då hade det varit höga vita tulpaner och mörkrosa som svävar över förgätmigejen. De lämnade en tulpan i den här hörnan. Det var i alla fall något.
 
 
Skriv gärna i komentarsfältet vad ni tycker ajg ska göra, ska jag plantera en låg häck? Några andra förslag? Tänk på att det är skugga merparten av året/dagen och bara nu på våren solen når enda in.
Ha en underbar måndag!
 

// Anna

 
 
 

Ut och njut!.


Sommaren är här! Ne kanske inte riktigt men sommarvärmen har definitivt kommit till min lilla trädgård. Över 20 grader på dagen och igår vid halv elva tog jag in perennerna som stått ute på avhärdning i shorts. Hela 15 grader hade vi på kvällen. Jag tror nattfrosten är förbi nu och snart får perennerna vara ute hela nätterna med en liten filt av fiberduk ifall natten blir lite kyligare.
Jag har spenderat dagarna ute. Plockat ogräs. Klippt gräset. Vänt komposten och börjat en ny samt reparerat gräsmattan på baksidan. Ja mest gått runt och pillat lite med vad jag har lust med för stunden.
 
 
En salig blandning av påskliljor, pärlhyacinter, förgärmigej och kungsängsliljor sträcker på sig.
 
 
Vanlig förgätmigej frösår sig i hela trädgården och även i stenmuren. Det är min favoritblomma så den stoppas inte. Och när man går runt och rensar är det alltid trevligt att hitta lite nya plantor överallt.

 
 
 
Den vitbrokiga lönnen blir bara snedare och snedare för varje år men det gör ingenting. Den är för kraftig för att kunna stöttas upp nu och har faktiskt tro det eller ej haft en stötta sen plantering. Men det blir lite levande och trädet får göra som det vill. Det kanske är trevligare till höger tycker den ;)
 
Nu ska jag ut och så blomsterängen jag pratade om i förra inlägget.
I morgon börjar vardagen igen så ut och njut med er!
 

// Anna


Köpa växter på Lidl - ett ettårigt experiment!.


Jag gillar att experimentera med växter. Odla saker som inte fungerar igentligen. Köpa tvivelaktiga växter och se vad resultatet blir.
Förra året köpte jag sommarlökar på Lidl. Härkan ni läsa om det. Dessa blommade med en väldans kraft trots att de enbart var planterade i grus. Ni kommer inte tro mig men de Gladiolus som jag satte då (som verkligen inte är härdiga här) är på väg upp igen! Hur ofattbart är inte detta trots den milda vintern?
Bilderna är lite bristfälliga men det regnade när jag tog dem. Blev så glad att de kommit upp igen så kunde inte hejda mig :)
 
 
 
Med detta lilla experimentet bakom mig så köpte jag en ny löklåda på Lidl och två fröpåsar med blandade sommarblommor. Dessa kostade 2:90 kr styck och med tanke på mitt älskarhandlapåreahjärta så kunde jag inte hålla mig. Dessa ska få bo i den här fula slänten. Ingen jordförbättring utan enbart sand, makadam och lera + en massa härliga avgaser och kirskål. Kommer bli en superplats! Och om de klarar av detta vet jag att jag kommer stå i kö med pensionärerna nästa gång lidl släpper nya fröer eller lökar.
 
 
 
Det ska sås gräsmatta däruppe men i slänten blir det sommaräng tills jag kommit på något roligt att göra där. Funderar på ett hallonbuskage. Har alltid älskar hallon. Men nu var det lidl vi pratade om.
Jag kan inte försäkra er om att fröna är bra eller ens blommar men, sommarlökarna på Lidl är bra. De blommar vackert och trivs till och med i ren grus. De blev rätt färg och allt fungerade super..
Jag kan med handen på hjärtat säga att det fungerar ypperligt att plantera sommarlökar från Lidl.
 
Lidl experimentet lär fortsätta....
 

// Anna