Mobilblogg i det gröna.


Tänkte ge ifrån mig ett litet livstecken denna underbara fredag! Jag pluggar för fullt samtidigt som det är en massa skoj igång i mitt egna företag! Sen var jag på Nordiska trädgårdar förra helgen (kommer bli ett eget inlägg) och idag har jag äntligen tagit tag i allt skräp som legat överallt i min egen trädgård samt varit och tittat på jobb Det är fullt upp varje dag! Men gud så roligt det är!
Trädgården har gått från brun till grön på bara några dagar och just nu har vi 17 grader! Jag njuter i fulla drag här hemma och tänkte ni skulle få lite bilder av det jag har upptäckt idag.Jag har även hunnit plantera lite perenner från Odla.nu i entrérabatten. Det blev mkt akleja och flox, ni vet ju hur mycket jag gillar mormorsväxter!
Nu ska jag in och så ett gäng perenner som ska få gro ute. Platsbristen inne börjar att ta ut sin rätt!Ha en underbar fredag!

Trädgårdsevent våren 2014.


Nu har verkligen våren kommit och jag kan sitta ute i blus och dricka kaffe. Hela sjutton grader hade vi här idag. Kan man inte annat än älska att ljuset har kommit tillbaka!
 
 
 
Här kommer en lista över trädgårdar/event jag kommer besöka de närmsta månaderna.
Hade varit roligt att träffa er så om även ni besöker dessa ställen glöm inte att höjta till!
 
Nordiska Trädgårdar - Stockholm - 22-23 Mars
Hem och Trädgård - Borås - 29 Mars
Äskhults By - Kungsbacka - 14 April
Gunnebo Frödag - Mölndal - 27 April
Gerbianska Trädgården - Mölnlycke - 4 Maj
Ulla Molins trädgård - Höganäs - 9 Maj
Lisebergs Trädgårdsdagar  - Göteborg - 10 Maj
Malmö Garden Show - Malmö - 31 Maj
 
Det blir en del rännande fram och tillbaka men det är det värt! Nu är säsongen 2014 HÄR!
 
 
 

// Anna


Fruktträdsympning.


Okej, så idag skulle vi lära oss att ympa fruktträd.
Det var enklare än jag hade förväntat mig men man måste öva på snittet märker jag.
Jag har inte alls samma stadiga hand som vår lärare.
Men vad roligt det var! Blir sugen på att ympa in allsköns sorter på både päronträdet och äppleträden.
 
 
 
Vi lärde oss att ympa nya träd på grundstammar. Jag valde att ympa ett päronträd, de flesta valde äpple men jag har redan tre äppleträd men bara ett päronträd så det ville jag ha. Mitt päronträd är tidigt så jag valde en sen sort - .Souvenir de Congres - ett senare päron som är starkväxande och får stora söta, saftiga frukter. Är osäker på zon men tror den klarar I-III men kan vara ett zon II päron med. Alltså inget päron för er mer norrut, trist nog :(
 
 
Först skär man ett snitt i ympkvisten av den sort man vill ha. Helst ca 1 cm under en knopp och ungefär 2-3 cm lång. Sen tog man och gjorde ett grundare snitt i själva grundstammen man använder - självklart efter man klippt av toppen på grundstammen.
 
 
 
Sen surrar man fast ympen med gummiband (den spricker av sig själv när det behövs om man jämför med snören). Klipp av ympkvisten så det finns 3-4 knoppar på, sen dutta på ympvax i alla sår.
Min blev lite krokbent, men om "rätt knopp" växer i vår så sparar jag den och klipper bort de andra.
Nu ska den lilla franska fröken få stå i garaget en månad (utan extra belysning) sen ut i kruka över sommaren och så planterar jag ner den i backen i höst. Om 4-5 år får jag mitt första päron!
 
 

// Anna