Battlefield.


Idag är en sån dag.
När allt bara blir fel och man bara vill krypa tillbaka ner mellan täckerna och gömma sig för en dag.
 
Man känner det liksom på sig.
 
Så när jag väl kom hem och såg att mina hundar låg och tittade på mig under lugg och inte ens kom fram för en "hej på dig-puss" visste jag att de hade förstört något viktigt.
Och vad hittar jag om inte spåren av ett krig på golvet. En söndertrasad fredskalla som precis skulle till att blomma.
 
Jag plockade varsamt upp kvarlevorna och begravde i komposten. Nu är min kalla invalid. Halva fredskallan är bortsliten från kroppen sin.Hon står där blodig och trasig i sin kruka och jag ska göra det jag kan för att rädda henne.
 

Tröstlöst.


En liten stund varje dag försöker jag lägga på att rensa upp baksidan.
Jag har ju berättat att jag vill göra en lund där.
 
 
 
Hittills har jag fyllt åtta säckar med löv och ris och det ser inte ut som jag har gjort ett smack. Det känns inte alls roligt att gå ut och jobba där när det känns som att det inte händer någonting!
 
 
Jag måste kratta mellan alla snår av gud vet vad vilket tar dubbelt så lång tid.
Jag hittar även fimpar, glas och annan skit när jag håller på. Huset som ni ser på bilden (vår ena granne) är nämligen hemtjänsten i kommunen. På måndag är det jag som går dit och säger ifrån, tänk om barnen eller hundarna hade gått på glaset! Det är inte bara små bitar heller utan trasiga cola flaskor och sånt.
 
 
Nä nu gick jag in och tröstade mig med ett glas rosé. Grilla står på schemat ikväll trots att det bara är tio grader ute. I bakrunden ser ni min fina Begonia som jag tagit sticklingar på, den enda Begonian jag tycker är snygg faktiskt!
 

Orginal.


Detta är orginal tidningsannonser för olika växter från 1900-1910.
På baksidan står det odlingsanvisningar.
 
Hur vackra är de inte?
 
 
 
 

Ska köpa ramar och sätta upp så snart jag kan!