Malvakärlek.


4 kommentarer / Datum: / Kategori: Allmänt
Det känns som om jag varit borta från bloggen i en evighet men jag ser även att ni tittar in då och då. Det är mycket trevligt att se :) Jag hoppas alla har haft ett par härliga veckor i solen!
Idag är faktiskt första dagen det är lite mulet här och det kan vara ganska skönt endå. Solen har brännt så mycket att min tunga lerjord har spruckigt i både rabatterna och i gräsmattan.
Så idag måste jag vattna, vattna och vattna. I alla fall allt nyplanterat för i år.
 
Igår när jag kantklippte mina gräskanter (jag hatar när det sticker ut gräs på stenen) så såg jag att Malvan har bufflat på sig en del.
Jag vet inte vilken sort det är men den frösår sig som sjutton och jag plockar så Malvabäbisar ur gräsmattan varje dag! Vet ni vilken det kan vara?
Det ska bli roligt att se den i full blom för som i ser är den ganska stor.
 
 
Jag säger som Peter Englander "Är det inte världens största Malva?" ;)
Den är i vilket fall lika hög som mig och jag mäter 1,60 cm över gräsmattan
 
 
Annars tycker jag denna rabatten har utvecklat sig bra.
Den är inte smockfull än som jag vill ha det (så man slipper att rensa!) men det kommer. Aklejorna har fått fröså sig fritt och jag har kompleterat med Flox, Rosenstav och Näva.
Det enda dumma är igentlien att Pionerna sitter i mitten på cirkeln. De syntes lite dåligt nu i slutet på blommningen.
 
 
.
 
 

Sylvia Börjesson

Hej!
Oj vad snyggt du har det! Jag kan berätta att jag köpte dillfrö i våras men de blev bara små underliga plantor. Fattar inte heller vad jag gjorde för fel. Sådde vid olika tidpunkter och temperaturer men det var lika illa med all dill. Vad tror du knepet är?

Svar: Jag har verkligen ingen aning! Men nästa år så ska jag köpa färdiga plantor och sen sprida ut frön lite var stans så kanske den kommer upp på något ställe! :)
None None

2013-08-28 @ 22:00:03Sylvia Börjesson

Hej igen!
Ja bra idé det ska jag faktiskt apa efter. Men vilken malva du har! Vad har du matat den med? Den är nog dopad?.

Svar: Haha den är enbart matad med en giva hönsgödsel på våren men det räckte ju tydligen ;) kram
None None

2013-08-30 @ 21:22:40Sylvia Börjesson

Hej!
Svårt att tro är du säker på det? Inga som helst dopningspreparat då? I år har jag faktiskt lyckats få alla mina pelargoner jättestora. Tror att det var gödningen jag blandade i jorden som gjorde dem så här stora och maffiga. Köpte något på Blomsterlandet som heter krukgödning. Nu fasar jag för att behöva klippa ner dem inför vinterförvaringen. Har du också pelargoner? Kram från Sylvia

Svar: Ja jag har faktiskt några "special" sorter som är nya för året så jag hoppas jag kan ta några sticklingar på dem :D Om du tittar på kategorier på bloggen och sen på pelargoner så hittar du några av dem :D
Kram!
None None

2013-09-01 @ 22:06:50Sylvia Börjesson

Hej!
Ja det har du rätt i, Mårbacka kan slänga sej i väggen. Vilken underbar färg och Dunsbury är ju så läcker. Jag har en sk spaljépelargon som heter Platinum den har nästan samma färg som Debbie T. Platinum blir cirka 1,5 meter under en säsong. Har en vit pelargon med röda streck som heter Vectis Glitters. Den är lite åt Dunsbury hållet.
Kram från Sylvia

2013-09-02 @ 22:01:04

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback